*Nettavisen* Nyheter.

- Drepte rektors baby

Den finske musikklæreren hadde et hemmelig forhold til skolens kvinnelige rektor. Nå er han pågrepet, mistenkt for drapet på deres nyfødte barn.

10.04.06 11:15

Finsk politi mistenker at paret planla drapet i fellesskap. Selv døde rektor kort tid etter fødselen.

Den 36 år gamle musikklæreren levde et dobbeltliv. På den ene siden hadde han jobb og familie i Vasa. Samtidig gjorde han ofte oppdrag for musikkinstituttet i Jakobstad, nord for Vasa. Ingen visste at han i hemmelighet var elskeren til skolens rektor. Hun ble gravid med hans barn, men klarte å skjule graviditeten med store klær, melder Aftonbladet.

Obduksjon
For to uker siden ble det bestilt ambulanse til den 37 år gamle kvinnens hjem. Hun lå i sin leilighet i Jakobstad med store skader, og blødde i hjel på vei til sykehuset. Ved obduksjonen tre dager etter viste det seg at kvinnen nylig hadde født et barn. Da politiet gjennomsøkte hennes leilighet fant de det døde, nyfødte spedbarnet gjemt på toalettet.

Politiets mistanker rettet seg mot musikklæreren, som varslet om kvinnens skader og befant seg i leiligheten da ambulansen kom til stedet. Fredag ble mannen pågrepet, mistenkt for drap.

Nekter skyld
Ifølge etterforskerne i saken hadde paret bestemt seg for at fødselen skulle skje i hemmelighet og at de skulle ta livet av barnet.

Mannens advokat avviser politiets beskyldninger blankt.

- Han visste ikke at kvinnen var gravid, og hadde ingen anelse om at hun fødte et barn dagen han var på besøk. Han er sjokkert over beskyldningene og over tapet av en kjær venninne, sier Thomas Lillqvist til Aftonbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag