RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Drevet hjem av pressen

Sist oppdatert:
Madeleine McCanns foreldre føler seg såret og isolert av den portugisiske pressen. Snart drar de hjem til England.

Allerede neste måned kan Kate og Gerry McCann være tilbake i hjemlandet. Ekteparet har tidligere sagt at de ikke vil vende tilbake uten Madeleine, men hensynet til tvillingene gjør at de nå forbereder seg på den smertefulle hjemreisen.

Fire år gamle Madeleine McCann forsvant sporløst da familien var på ferie i Algarve i Portugal.

Pågående journalister
Venner av paret skal ifølge avisa The Times ha sagt at også det intense mediepresset er en viktig årsak. De siste ukene har paret gjentatte ganger blitt hengt ut som mistenkte i saken, og portugisiske paparazzi-fotografer har slått seg til utenfor familiens bolig.

- De har følt seg ekstremt isolert de siste ti dagene, og de har følt seg fanget av den portugisiske pressens stadig mer aggressive og pågående adferd, sier en av familiens venner.

Nye bevis
Paret frykter også at etterforskningen har gått i stampe, selv om britiske medier i går meldte om en forestående politiaksjon og snarlig gjennombrudd i saken.

Avisa Cirreio Da Manha har meldt at mulige DNA-spor av Madeleine ble funnet i en av bilene som venner av McCann-familien hadde leid.

Avisa Sunday Express skriver søndag at kriminaltekniske eksperter undersøker seks nye og sentrale spor som politiet tror vil føre til et viktig gjennombrudd. De nye bevisene skal være hentet fra ulike biler og fra en strand.

Portugisisk politi venter på resultater av prøvene og er ifølge avisa sikre på at de vil gjøre det mulig å foreta en arrestasjon.

SAVNET: Madeleine McCann har nå vært savnet i 108 døgn.
SAVNET: Madeleine McCann har nå vært savnet i 108 døgn.
- Timer om å gjøre
Andre meldinger har gått ut på at portugisisk politi jobber ut fra en teori om at Madeleine er død, og at de vet hvem som drepte henne. Ifølge disse rapportene jobber politiet nå utelukkende med å bygge opp saken mot den eller de antatte gjerningsmennene.

Portugals politioverbetjent Alipio Ribeiro sa i går at politiet bare er ”timer” fra å løse saken .

Gjennombruddet skal ha kommet etter at britiske etterforskere oppdaget blod i leiligheten der Madeleine lå og sov da hun forsvant. Det viser seg nå at politiet også fant seks andre bevis so beskrives som ekstremt betydningsfulle. Politiet har imidlertid ikke villet gå ut med hva slags bevis de dreier seg om, utover at de er avgjørende.

En klesknagg til Maddie
Hjemme i England har skolen der Maddie etter planen skulle ha begynt på denne måneden gitt henne en pult, klesknagg og skap i håp om at hun blir funnet.

Elevene går med gule armbånd med ønske om Guds beskyttelse av Madeleine. På skolens nettsider står det at elevene ber for henne hver dag, skriver avisa Daily Mirror.

Dersom Maddie ikke kommer tilbake, vil knaggen, skapet og pulten bli stående som et varig minnesmerke over den savnede fire-åringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere