RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dronningens fetter skiller seg

Dronning Elizabeth skal være rystet over nyheten om at hertugen og hertuginnen av Kent skal skilles etter 43 års ekteskap, skriver tabloidavisen Sunday Mirror.

I Norge er dronningens fetter og hans kone mest kjent som det smilende, eldre paret som i mange år delte ut premiene ved avslutningen av Wimbledon-turneringen. Hertugen (68) og hertuginnen (70) ble gift i 1961, og har tre barn sammen.

Det har i flere år vært kjent at samlivet mellom de to i realiteten var over, og de har i praksis levd sine egne liv i sju år. Hertuginnens katolske tro har imidlertid forhindret en skilsmisse, men nå skal hun ifølge Sunday Mirror ha gitt etter for hertugens ønske om å skilles.

Dronningen Elizabeth skal ifølge avisen være rystet og veldig lei seg etter å ha fått beskjed om skilsmisseplanene. Slottet sa imdlertid i helgen at de ikke kjente til dette. Hertugen av Kent er dronning Elizabeths fetter – kong George V var deres felles bestefar.

Hertuginnen av Kent har de siste årene fjernet seg mer og mer fra rollen som kongelig. For halvannet år siden sluttet hun å bruke tittelen " hennes kongelige høyhet", og hun har kuttet ut offentlige opptredener, deriblant Wimbledon. Hertuginnen lever nå et spartansk liv som pianolærer. Undervisningen skjer i den lille kjellerleiligheten hun kjøpte seg i London i fjor, men hun overnatter fortsatt i Kensington Palace.

Elevene hennes kaller henne Katherine eller Kate, hun har kuttet ut bruken av privatsjåfør eller taxi – og foretrekker heller å ta seg fram på sykkel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere