- Du hadde så mye glede

- I kveld er det kaldt i Sverige. Det sa Sveriges statsminister Göran Persson sin hyllest til Anna Lindh i sin offisielle minnetale.

11.09.03 22:27

-I kveld er det kaldt i Sverige. Volden har slått til midt i demokratiet, sa Göran Persson i minnetalen.

- Urettferdig

–Det føles så urettferdig at du ble rykket fra oss midt i din gjerning som mor, venn og politiker, sa statsminister Göran Persson i en følelsesladet TV- tale torsdag kveld.

Den svenske statsministeren sa at han først og fremst føler med utenriksminister Anna Lindhs etterlatte ektemann og to sønner, melder NTB.

-Du hadde så mye ugjort. Som venn og arbeidskamerat spredte du så mye glede, sa Persson, som gjentok at den avdøde utenriksministeren var Sveriges ansikt utad.

- La ikke volden seire

Han understreket at den politiske polemikken før euroavstemningen er innstilt. Men Persson har likevel en klar melding til velgerne.

-Ved at alle bruker sin demokratiske rett til å stemme, vil vi vise at volden ikke skal seire. Det som er skjedd må ikke føre til at vi lukker vårt samfunn, sa Persson.

- Jeg husker henne som en miljøkjemper og som en fredsvenn, fortsatte Persson. Den svenske statsministeren understreket hvor populær Anna Lindh var som politiker og på hennes engasjement for menneskerettigheter.

- Alles likeverd, alles rett til å leve, var Annas ledestjerne, påpekte Persson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.