*Nettavisen* Nyheter.

- Du har en flott rumpe

Foto: RICHARD DREW (Afp)

Overgrepstiltalte Dominique Strauss-Kahn skal ha forsøkt å forføre to ansatte ved luksushotellet.

22.05.11 15:39

Den tidligere lederen for Det internasjonale pengefondet (IMF) Dominique Strauss-Kahn (62) ble denne uken tiltalt for syv punkter, inkludert voldtektsforsøk og frihetsberøvelse. Han er anklaget for seksuelle overgrep mot en stuepike (32) på luksushotellet Sofitel på Manhattan forrige lørdag.

Tiltalen bærer en strafferamme på 25 år i fengsel.

62-åringen ble fredag løslatt mot en kausjon på en million dollar og fem millioner i kausjonsforsikring, og sitter nå i husarrest på et hotellrom på Broadway fram til neste rettshøring 6. juni.

- Invitert opp til suiten
Politiet i New York har gjort seg ferdig med avhørene av hotellansatte, samt gjennomgått 48 timer med overvåkingsmateriale fra hotellet.

Etterforskningen viser at Strauss-Kahn skal ha forsøkt å forføre ytterligere to kvinnelige ansatte ved luksushotellet forrige helg, skriver New York Post.

Han skal ha gjort tilnærminger overfor en kvinnelig ansatt som viste ham opp til luksussuiten fredag kveld, skriver avisen. 62-åringen skal ha invitert den attraktive kvinnen på et glass champagne når hun var ferdig med vakten sin, opplyser etterforskningskilder til New York Post.

Kvinnen, som avviste tilbudet, skal ha omtalt episoden som uanstendig, ifølge kilden.

Den påfølgende dagen skal han ha gjort en ny tilnærming overfor en resepsjonist i hotellobbyen og invitert henne opp til suiten sin, hvor han hadde en flaske med Dom Perignon stående på is. Også denne episoden ble omtalt som uanstendig.

Strauss-Kahn skal ved 12-tiden forrige lørdag ha overfalt en stuepike på suiten, revet av henne klærne og tvunget henne til å utføre oralsex.

- Du har en flott rumpe
Etter dette dro den tidligere IMF-sjefen til en restaurant for å spise lunsj med datteren som studerer i New York. Deretter praiet han en taxi og reiste til flyplassen JFK. Om bord på at Air France-fly som skulle til Paris, skal Strauss-Kahn ha gjort en siste tilnærming overfor en flyvertinne før politiet stormet flyet og pågrep ham på stedet.

- Du har en flott rumpe, skal han angivelig ha sagt til flyvertinnen.

Strauss-Kahn skal også ha presset en tidligere kvinnelig ansatt ved IMF til å ha sex, opplyser en tidligere IMF-ansatt til The Sunday Telegraph. Den asiatiske kvinnen var gift, og ektemannen skal ha fortalt om episoden til en tidligere IMF-ansatt da kona la alle kortene på bordet.

Men den asiatiske kvinnen skal ha valgt å ikke levere inn klage på Strauss-Kahn i frykt for å miste jobben.

En fransk journalist hevder også at hun ble utsatt for overgrep av Strauss-Kahn under et intervju i 2002.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag