RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Du kan legge leppestift på en gris

Sist oppdatert:
Sammenligner Barack Obama virkelig Sarah Palin med en gris? Se talen her.

Presidentkandidat John McCain og makkeren Sarah Palin har «rappet» slagordet endring fra Obama.

Men Obama påpeker at verken McCain eller Palin representerer noe form for endring.

- Du kan godt legge leppestift på en gris, men det vil fortsatt være en gris, sa Obama på et town-hall-møte tirsdag kveld, skriver Wall Street Journal.

Se talen her (ekstern lenke).

Obama henviser til Palins tale under Republikanernes landsmøte i St. Paul i Minnesota i forrige uke hvor hun sa at den eneste forskjellen på en hockeymamma og en pitbull, er leppestift.

Palins hensikt med leppestiftkommentaren var å fremstille seg selv som litt av en tøffing. Alaska-guvernøren har nemlig blitt omtalt som en svært uerfaren politiker både på nasjonalt og internasjonalt nivå.

Krever unnskyldning
McCain-leiren mobiliserte raskt etter leppestiftkommentaren og krevde en formell unnskyldning fra Obama for å ha kalt Palin for en gris, melder nyhetsbyrået AP.

Men Obama-leiren hevder at Obama ikke refererte til Palin, og opplyste at presidentkandidaten hadde snakket om McCain rett før leppestiftkommentaren.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Dette er andre gang på et døgn at leppestiftkommentaren blir brukt mot Palin. Da kongressmedlem Russ Carnahan skulle introdusere Demokratenes visepresidentkandidat Joe Biden, sa han at Palin hadde null politisk erfaringer nasjonalt og internasjonalt.

- Det finnes ingen måte å pynte på denne bakgrunnen, selv ikke med leppestift, sa Carnahan.

Kjent uttrykk
Frasen «å legge leppestift på en gris» er et kjent uttrykk som også har blitt brukt av Mccain. Republikanernes presidentkandidat brukte uttrykket i fjor da han kritiserte Hillary Clintons forslag om en ny helseplan, og påpekte at den var tilsvarende lik en mislykket helseplan fra 1990-tallet da hun var førstedame i Det hvite hus.

- Jeg tror de la på leppestift på en gris, men det er fortsatt en gris, sa McCain.

- McCain enig med Bush
Videre gikk Obama langt i å kritisere motkandidaten McCain for å være en tilhenger av politikken til Bush-administrasjonen.

- Denne fyren har støttet George Bush 90 prosent av gangene. Hva sier det egentlig om dømmekraften til noen som er enig med George Bush 90 prosent av gangene? sa han.

- Du kan pakke inn en gammel fisk i papir og kalle det for endring, men den kommer fortsatt til å stinke. Etter åtte år så har vi hatt nok av det samme gamle. Det er på tide å skape endring i Washington, og dette er et valg dere har under dette valget, sa Obama.

Valget i USA avholdes 4. november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere