RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Du var ikke god, du var fantastisk

Sist oppdatert:
Kevin Costner holdt bisettelsens mest følelsesladde tale.

Lørdag kveld norsk tid tok venner og familie et siste farvel med sanglegenden Whitney Houston i New Hope Baptist Church i Newark. Begravelsen ble overført direkte til TV og internett. Hele seremonien tok tre timer og 45 minutter.

Følgende kommer et utdrag fra bisettelsens høydepunkter:

Bisettelsen startet turbulent. Houstons eksmann Bobby Brown forlot kirka rett etter at seremonien startet. Brown ankom kirken 15 minutter før seremonien startet, og etter bare 20 minutter forlot han kirka sammen med barna Landon og LaPrincia, ifølge Daily Mail.

- Vi elsker deg, Whitney
Seremonien åpnet med at det lokale gospelkoret sang noen utvalgte gospellåter, både rolige og raske. Flere av sangerne klarte ikke å holde tårene tilbake. Så entret borgermesteren i Newark, Houstons fødeby, Cory Booker, talerstolen.

- Vi er her å sørge over tapet, men også for å feire hennes liv. Gud er i himmelen, og med ham er en av våre engler, Whitney Houston. Vi elsker deg, Whitney Houston, sa Booker.

Brøt ut i latter
Litt senere dukkket en svært beveget BeBe Winans opp på talerstolen for å si noen minneord. Han kjemptet mot tårene før kan klarte å si noe.

Winans var en svært god venn, og artistkollega av Houston. Han fortalte om en av sine beste minner med Houston, og fikk hele forsamlingen til å bryte ut i latter.

- Jeg kommer til å savne den gale Whitney, sa Winans.

Deretter sang han en selvskreven låt - en låt han skrev til sin 48 år gamle bror da han døde. Det ble en svært følelsesladet opptreden.

- Brilliant, smart, talentfull
Etter Winans, fulgte en opptreden av Kim Burrell. Hun sang en egen og personlig versjon av låten «A Change Gonna Come».

- Hun var brilliant, smart, talentfull. Uansett hvor stor stjerne hun var, var hun ikke egoistisk. Hun hadde et varmt hjerte, sa Burrell.

Stående applaus
Neste ut var Kevin Costner, Houstons medspiller i filmen «The Bodyguard» fra 1992. Han brukte en stor del av den følelsesladede talen på å fortelle hvordan Whitney fikk rollen i filmen.

Han minnes spesielt da Whitney skulle prøvespille for hovedrollen, og hun var fryktelig nervøs, og var usikker på om hun skulle få rollen. Costner sa Whitney alltid var usikker på om hun var god nok.

- Du var ikke bare god nok, du var fantastisk, sa Costner, som samtidig avslørte at han ba produksjonsselskapet om å utsette innspillingen ett år fordi Whitney var på turné.

Han fortsatte:

- Det er én i himmelen som vil få Han til å spørre seg hvordan han lagde noe så perfekt. Så reis, Whitney. Reis, eskortert av en hær med engler, til Gud. Og når du synger foran ham, ikke vær redd. Du er god nok.

Costner fikk etter talen stående applaus.

Les og hør: Det beste av Whitney
Se: Whitney Houstons liv i bilder

- En engel for oss
Etter Costner kom Alicia Keys fram. Hun klarte ikke holde tårene tilbake da hun satte seg foran flygelet.

- Hun var som en engel for oss. Hun har vært et vakkert menneske for oss, sa Alicia Keys, før hun fremførte sin egen låt «Send Me An Angel».

Etter Alicia Keys, kom Stevie Wonder fram for å hylle den avdøde superstjernen.

- Dette er et så rørede øyeblikk. Jeg vil takke Herren for at han har gitt meg muligheten til å leve i samme tid som Whitney. Vi elsket henne så mye, og det vil ikke forandre seg. Jeg hadde stor respekt for hennes kjærlighet for musikk, sa Wonder.

Båret ut til egen låt
Etter tre timer og 45 minutter, klokken 22.45 lokal tid, ble Whitneys kiste båret ut til hennes største hit «I Will Always Love You». Øyeblikket ble kanskje det mest rørende øyeblikket. I salen kunne man høre folk gråte åpenlyst.

Tidligere utgave av artikkel:

Stjernespekket
1500 invitasjoner er blitt sendt ut til kjente og ukjente venner og familiemdlemmer.

Like før klokken 15.30 norsk tid ankom likbilen med Houstons kiste kirken, og flere av gjestene ankom i god tid før seremonien starter.

Det er ventet at skuespiller Kevin Costner er blant stjernene som skal holde tale i begravelsen. Whitneys venn og mentor gjennom 30 år, musikkprodusent Clive Davis, skal også holde tale.

Blant superstjernene som skal opptre under seremonien, er Alicia Keys, Stevie Wonder, R. Kelly og Dionne Warwick, ifølge Sky.

Gjestelisten skal videre inneholde navn som Aretha Franklin, Beyoncé, Elton John og Oprah Winfey.

Var uønsket - kommer likevel
Det er bekreftet at Whitney Houstons eksmann og far til Bobbi Kristina, Bobby Brown, vil komme tiil begravelsen. Det var lenge tvil om familien til Houston ville invitere ham. Ifølge TMZ.com skal flere av Houstons familiemedlemmer ikke ha ønsket å se Brown der, noe hovedpersonen selv skal ha vært svært skuffet over. Men nå er det altså klart at Brown kommer likevel.

Whitney Houston ble funnet død i badekaret på sitt hotellrom på Beverly Hilton Hotel i Los Angeles forrige lørdag. Houston bodde på hotellet i forbindelse med den årlige Grammy-utdelingen. Hun ble 48 år gammel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere