RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dysser ned handel med barns organer

Sist oppdatert:
Angolanske myndigheter forsøker å dysse ned avsløringer av omfattende handel med organer som er fjernet fra barn. Regjeringen i Maputo vil legge lokk på saken, hevder en nonnen.

Den angolanske riksadvokaten har riktig nok lovet å etterforske saken. Men denne etterforskningen har i beste fall vært preget av tilfeldigheter, og etterforskerne har vært under press fra sterke, men navnløse krefter, hevder søster Maria Elida.

Hun satte fram sine anklager i et intervju med det portugisiske nyhetsbyrået Lusa onsdag. Mosambik er en tidligere portugisisk republikk på sørøstkysten av Afrika, og 45 år gamle Maria Elida er en brasiliansk nonne som har arbeidet i landet i ni år.

- Hun er overbevist om at noen forsøker å presse etterforskerne til å dekke over sannheten, het det i meldingen fra Lusa. Mosambiks assisterende riksadvokat Rafael Sebastio tilbakeviser påstandene om handel med barneorganer.

Sebastio sa på en pressekonferanse i Mosambiks hovedstad Maputo tidligere denne uken at det ikke er funnet beviser for slik handel. Barn har forsvunnet under uklare omstendigheter, men motivet var ikke å fjerne organer fra kroppene deres, framholdt han.

(NTB-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere