- Elisabeth så faren i retten

Elisabeth Fritzl skal ha vært til stede i retten tirsdag.

18.03.09 10:05

Elisabeth Fritzl (42), som ble holdt fanget av faren Josef Fritzl, skal ha vært til stede i retten tirsdag, skriver den østerrikske avisen Kurrier.

Fritzls advokat Rudolph Mayer kunne ikke bekrefte at Elisabeth var i retten tirsdag, men opplyste at det befant seg folk på galleriet som han ikke kunne identifisere.

42-åringen skal ha blitt smuglet inn i rettslokalene og fikk dermed se hvordan faren reagerte på hennes egen vitneforklaring som ble avspilt for juryen.

Elisabeth har forklart seg i et elleve timer langt videoavhør i forkant av rettssaken.

Erkjenner skyld for drap
Videre ble det kjent onsdag formiddag at Fritzl har erkjent seg skyldig for uaktsomt drap og slaveri, melder nyhetsbyrået AP.

Les også: Erkjenner all skyld

Onsdag skal tre eksperter vitne i rettssaken mot Fritzl. En psykiater som har utarbeidet en 130 sider lang rapport på Josef Fritzls psykiske tilstand, skal vitne i retten i St. Pölten onsdag.

Det er forventet at Adelheid Kastner vil bli stilt spørsmål om hvorvidt Fritzl er strafferettslig tilregnelig.

Pressen vil igjen bli sluppet inn i rettslokalene etter å ha blitt ekskludert tirsdag da Elisabeths videoforklaring ble avspilt for juryen.

Påtalemyndigheten vil at Fritzl skal sone ved et psykiatrisk fengsel, noe som er mest sannsynlig hvis det blir slått fast at det er en gjentakelsesfare.

Kastner har allerede slått fast at Fritzl lider av en personlighetsforstyrrelse, men mener han likevel er strafferettslig tilregnelig.

Tilstanden i kjellerbunkeren
Videre skal juryen høre utsagn fra to tekniske eksperter som skal gjøre rede for tilstanden i kjellerbunkeren hvor Elisabeth ble holdt fanget i 24 år.

Tirsdag ble det kjent at Fritzl har fått psykiatrisk hjelp i forkant og under rettssaken i frykt for at han vil begå selvmord.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.