- Elskerinnen ikke sjekket ut

Foto: (Foto Sven-Olof Ahlgren / UNT / SCANPIX)

Pastor Helge Fossmos påståtte elskerinne, Anette Linde, slapp onsdag ut av varetekt. Men svensk politi fastholder at Linde fortsatt er under etterforskning.

- Hun er fremdeles interessant for etterforskningen, men vi anså at det ikke var grunnlag for å begjære henne fortsatt fengslet, sier politiinspektør Christer Nordström ved Uppsala politidistrikt til NTB.

På hvilken måte 26-åringen er interessant for etterforskningen, vil ikke Nordström si noe om. Linde ble fengslet etter at Uppsala tingsrätt fant det bevist at det var særlig grunn til å mistenke henne for oppfordring til drap og drapsforsøk.

- Hun er ikke sjekket ut av saken, men av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke gå inn på hva som er kommet fram i forhørene, sier Nordström.

Kjærlighetsforhold
Anette Linde ble pågrepet sammen med pastor Helge Fossmo (32) for to uker siden og siktet for medvirkning og oppfordring til drap og drapsforsøk. Politiets teori er at de to naboene skal ha hatt ett kjærlighetsforhold og sammen skal ha planlagt å ta livet av sine ektefeller.

Linde har hele tiden nektet ethvert kjennskap til beskyldningene som er rettet mot henne. Hun har vedgått å ha hatt et forhold til Helge Fossmo, men at dette forholdet tok slutt i fjor høst.

En 26 år gammel kvinne, som tidligere var barnepasser hos familien Fossmo, har innrømmet drapet på Alexandra Fossmo (23) og drapsforsøk på Daniel Linde (30) den 10. januar i år. Hun er underkastet en rettspsykiatrisk undersøkelse.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.