RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/RAVEENDRAN

- Elskerinner gir korrupsjon

Sist oppdatert:
Kina har funnet ut hvorfor mange statsansatte er korrupte.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Undersøkelser foretatt av kinesiske antikorrupsjonsetterforskere viser at 90 prosent av landets øverste statsansatte som er tatt for korrupsjon de siste årene holdt seg med elskerinner, ifølge Cape Argus.

NA24 - din næringslivsavis

Det å holde seg med elskerinner er vanlig blant Kinas elite og det har ofte fått skylden for at myndighetspersonene søker penger gjennom bestikkelser og andre former for maktmisbruk.

Bytter makt med sex
En rapport viser at mesteparten av 16 regionsledere i Kina som har blitt straffet for alvorlige brudd de fem siste årene var involvert i å «bytte makt mot sex», ved siden av gambling, hvitvasking og lyssky eiendomshandel.

Det kinesiske kommunistpartiet med president Hu Jintao i spissen har trappet opp kampen mot korrupsjon den siste tiden, og i i juni meldte myndighetene at de automatisk ville sparke alle som ble tatt for å ha elskerinner.

Topper tatt
Blant lederne som har fått smake Kinas opptrapping er den tidligere sjefen for partiet i Shanghai, Beijings tidligere viseborgermester, landets tidligere statistikkminister og tidligere finansminister Jin Renqing.

I tillegg ble den tidligere partisjefen i Jinan dømt til dødsstraff etter at han hadde drept sin elskerinne med en bilbombe da han hadde gått lei av hennes mas etter penger.

Ifølge nyhetsbyrået Xinhua ble over 110.000 partimedlemmer straffet for korrupsjon i 2005, noe som tilsvarte 0,16 prosent av alle medlemmene. Antallet som ble straffet i fjor falt til rundt 90.000, noe som utgjorde 0,14 prosent av medlemstallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere