*Nettavisen* Nyheter.

- En ære å bli nominert til fredsprisen

- Vi ville blitt henrykt for å få fredsprisen. Det er en stor ære bare å bli nominert, sier talsmannen til EU-kommisjonens president Romano Prodi.

07.01.04 15:34

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Bør EU få Nobels fredspris?
Ja
Nei

Se resultat

Tidligere Arbeiderpartileder Thorbjørn Jagland vil nominere EU til Nobels fredspris. Jagland begrunner i et debattinnlegg i Aftenposten onsdag sitt argument med at EU har samlet et tidligere krigersk Europa, og med at EU nå blir utvidet med ti nye land.

Ryktene om at tidligere statsminister Thorbjørn Jagland vil nominere EU til Nobels fredspris summet i EU-kommisjonen i Brussel onsdag.

I Norge er forslaget høyst kontroversielt, men talsmannen til EU-kommisjonens president, Reijo Kemppinen, har stor forståelse for forslaget.

- Jeg kan nevne flere argumenter for at EU kunne ha fått fredsprisen. Men den viktigste grunnen er den grunnleggende fredsbevarende rollen EU har hatt i Europa siden 2. verdenskrig,.

- Ideen var å binde tidligere stridende europeiske land sammen i et forpliktende samarbeid. Dette har vært svært vellykket. EU har hele tiden vært et politisk, ikke økonomisk prosjekt, sier Kemppinen til NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag