RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En krise truer vår planet

Al Gore ga amerikanske politikere en tydelig beskjed.

Det var en emosjonell Al Gore som onsdag talte i Representantenes hus om global oppvarming.

Den tidligere visepresidenten var sterk i sitt ordlag og oppfordret Kongressen til å ta affære.

- Planetarisk krise
- Det er et håp i dette landet om at USA skal være situasjonen voksen og tilby meningsfulle løsninger til denne krisen, sa Gore under sitt innlegg, ifølge AP, og retten en kraftig advarsel.

- Vår verden står ovenfor en ekte planterisk krise. Jeg vet at denne talemåten høres skingrende ut, og jeg vet den utfordrer den moralske fantasien.

Gore oppfordret lovgiverne om å kutte i utslippene av CO2 og andre varmende gasser med 90 prosent innen 2050 for å unngå en krise. Han mente dette vil kreve et forbud mot nye kullkraftverk som ikke kan rense utslippene sine.

Han foreslo også at begrensingene skal gjelde alle deler av den amerikanske økonomien, og ikke bare elektrisitet- og produksjonssektorene. Da kan industrien bytte klimakvoter seg imellom.

- Stol på markedet og få det til å jobbe for oss, var Gores beskjed.

Presidentfavoritt
Den tidligere visepresidenten har de siste årene markert seg som en innbitt miljøforkjemper, og ble ekstremt populær etter at han medvirket i filmen «An Inconvenient Truth».

På de fleste meningsmålinger er Gore blant de tre øverste favorittene foran presidentvalget i 2008, til tross for at han hevder han ikke vil stille til valg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere