RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En legende i levende live

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
- Han var et veldig spesielt menneske å treffe. Det sier leder i Utenrikskomiteen, Thorbjørn Jagland (Ap). Han mottok meldingen om Arafats bortgang med sorg.

- Først og fremst tenker jeg på det palestinske folket, som nå har mistet den som klarte på samle dem - de som bor i flyktningleirene ute og de som bor på de okkuperte områdene - til ett folk, sier Jagland til Kanal 24.

Han mener Arafat skal ha en stor del av æren for at det palestinske folk ble anerkjent som folk, med like rettigheter som andre.

- Det var jo særlig Yasser Arafat som klarte å reise den fanen. Siden så skrev han jo under Oslo-avtalen, som for første gang brakte det palestinske lederskapet til palestinsk jord. Det er et historisk faktum som aldri kan gjøres om, det kan ikke reverseres, fortsetter Jagland.

Jagland kjente selv Arafat godt, etter mange møter gjennom sitt politiske liv.

- Jeg møtte ham jo svært mange ganger, helt fra slutten av 70-tallet og frem til i dag. Han var på mange måter en legende i levende live. Han var et veldig spesielt menneske å treffe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere