RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En ære å bli nominert til fredsprisen

Sist oppdatert:
- Vi ville blitt henrykt for å få fredsprisen. Det er en stor ære bare å bli nominert, sier talsmannen til EU-kommisjonens president Romano Prodi.

SI DIN MENING:
Bør EU få Nobels fredspris?
Ja
Nei

Se resultat
Tidligere Arbeiderpartileder Thorbjørn Jagland vil nominere EU til Nobels fredspris. Jagland begrunner i et debattinnlegg i Aftenposten onsdag sitt argument med at EU har samlet et tidligere krigersk Europa, og med at EU nå blir utvidet med ti nye land.

Ryktene om at tidligere statsminister Thorbjørn Jagland vil nominere EU til Nobels fredspris summet i EU-kommisjonen i Brussel onsdag.

I Norge er forslaget høyst kontroversielt, men talsmannen til EU-kommisjonens president, Reijo Kemppinen, har stor forståelse for forslaget.

- Jeg kan nevne flere argumenter for at EU kunne ha fått fredsprisen. Men den viktigste grunnen er den grunnleggende fredsbevarende rollen EU har hatt i Europa siden 2. verdenskrig,.

- Ideen var å binde tidligere stridende europeiske land sammen i et forpliktende samarbeid. Dette har vært svært vellykket. EU har hele tiden vært et politisk, ikke økonomisk prosjekt, sier Kemppinen til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere