- En stor dag for tyskere som vil være tyskere

PND-kandidat i Sachsen, Hugo Apfel (t.v.) og partileder Udo Voigt feirer brakvalget.

PND-kandidat i Sachsen, Hugo Apfel (t.v.) og partileder Udo Voigt feirer brakvalget. Foto: (Reuters/Scanpix)

- Det er en stor dag for tyskere som fortsatt vil være tyskere, sier det ekstreme høyrepartiet NPDs toppkandidat i Sachsen, Holger Apfel, etter søndagens valg. Les mer om partiet her.

20.09.04 14:15

Det nasjonale demokratiske parti (NPD) sikret seg 9 prosent av stemmene i delstaten Sachsen i det tidligere Øst-Tyskland. Partiene er sterkt innvandringsfiendtlige og er kjent for å ha nynazister i sine rekker.

Dresden
Tyske myndigheter har forsøkt å forby partiet, og har sammenlignet NDP med Adolf Hitlers naziparti. Partilederne holdt imidlertid ikke tilbake da de kommenterte valgseieren søndag.

- 60 år etter at allierte bombefly la Dresden i aske, taler valget i dag på vegne av et fritt og uavhengig Tyskland, sier partiets pressetalsmann Klaus Beier ifølge der Spiegel.

- Ingen skal få hindre oss i å kjempe for Riket, utbasunerte han etter valget.

Transvestitter
Valgeksperter mener den store oppslutning om NPD skyldes at valget søndag var et protestvalg. Partileder Udo Voigts mener de andre partiene er opptatt av å gjøre alle til lags.

- De etablerte partiene og lederne deres baserer sin politikk på glorete transvestitt- og homseparader, sier han i en hilsen på partiets nettsted.

- Å bevare folket er å bevare kulturen, heter det på partiets nettsted npd.de.

- «Multikulturelle» samfunn er samfunn uten kultur. Mangfoldet i folkegruppene må bevares, fortsetter programmet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.