RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Sean Dempsey (Pa Photos)

- En øvelse i sosial rensing

Sist oppdatert:
London-politikere frykter 200.000 vil bli tvunget til å flytte dersom forslaget om bostøtte-kutt vil bli gjennomført.

Regjeringen i Storbritannia har varslet store kutt i statsbudsjettet framover. Ille kan det gå ut over bostøtteordningen, der det er foreslått en halvering.

Nå raser lokale politikere, og kaller det «tidenes sosiale eksperiment».

Tvunget til å flytte
Politikerne frykter at mer enn 82.000 familier - eller 200.000 mennesker - ikke vil klare å betale husleia, og dermed vil bli tvunget til å flytte.

Allerede nå har lokale myndigheter begynt å kjøpe opp plasser på midlertidige overnattingssteder, som Bed&Breakfasts utenfor London. I tillegg søkes det etter private boliger på alle kanter av landet, blant annet i Hastings, Reading og Luton.

- Sosial rensing
- Dette er ensbetydende med å rense de fattige ut av rike områder. Det er en øvelse i sosial og økonomisk rensing, og er brutalt og sjokkerende, sier folkevalgte Jon Cruddas til Sky News.

- Dersom regjeringen ikke snarest revurderer dette, kommer vi til å se flere mennesker som må sove ute enn på noe tidspunkt de siste 30 årene, sier lederen av National Housing Federation, David Orr, til The Observer.

Orr beskriver London som en av de mest levende og sosialt blandede byene i verden, men han mener nå denne statusen er truet.

- Mangfoldet, som det er så berømt for, er truet av endringene i bostøtten, han.

732.000.000.000
Det er tallet på hvor mange kroner regjeringen i Storbritannia foreslår å kutte til neste år. Kuttforslagene kommer som en følge av landets stadig større underskudd og gjeld. Hvert år ha landet løpende renteutgifter på nesten 400 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere