RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Endelig blir Kate og Gerry trodd

Sist oppdatert:
Politiet jobber ut fra at Madeleine ble kidnappet.

Mandag kveld utførte portugisisk politi en rekonstruksjon av hendelsesforløpet den skjebnesvangre kvelden Madeleine McCann (4) forsvant i Praia da Luz.

Politiets rekonstruksjon tok utgangspunkt i at Madeleine var blitt kidnappet, skriver The Mirror.

- Endelig, etter alle disse månedene, blir Kate og Gerrys versjon trodd. De er svært oppmuntret over rekonstruksjonen av Madeleines bortføring, og at politiet aksepterer deres versjon av hendelsesforløpet – fordi det er slik det faktisk skjedde, sier en nær venn av McCann-ekteparet.

Den nye sjefetterforskeren i forsvinningssaken, Paulo Rebelo, og seks andre etterforskere oppholdte seg i leiligheten til McCann-familien i Algarve i tre timer mandag ettermiddag.

Undersøkte fluktruter
Politietterforskerne brukte mye tid på å undersøke mulige fluktruter fra leiligheten. I tillegg sjekket de blant annet vinduer og vinduslemmene ved å klatre gjennom dem.

- Jeg så at de oppholdte seg ved leilighetskomplekset på ettermiddagen. Det virket som at sjefen gestikulerte til de andre og ga dem regi på forskjellige scenarioer, sier en feriegjest.

Politiet undersøkte også huset til den formelt mistenkte Robert Murat, samt huset til dataeksperten Sergei Malinka som er tilknyttet Murat. Den britiske Murat var den første personen som ble mistenkt i saken.

Tatt på alvor
Mandagens rekonstruksjon er det tydeligste tegnet på at den nye etterforskningssjefen jobber ut fra teorien om at Madeleine ble kidnappet.

- Vi er svært glade for enhver indikasjon på at det portugisiske politiet tar bortføringsteorien alvorlig, sier Mccann-familiens talsmann Clarence Mitchell.

Den forrige etterforskeren Goncalo Amaral ble avskjediget for tre uker siden. Det var han som sørget for at Kate og Gerry ble formelt mistenkt 7. september for å være involvert i forsvinningssaken. Lørdag er det nøyaktig et halvt år siden Madeleine forsvant.

Les også: - Madeleine sett i Marokko

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere