- Enten bomber de, eller så gjør de ikke

Foto: (AP)

Til tross for advarselen om et nært forestående terrorangrep, fortsetter amerikanerne juleforberedelsene som vanlig.

22.12.03 11:18

- Ekstremister i utlandet forventer angrep som de mener vil konkurrere med eller overgå angrepene 11. september, sa USAs minister for innenrikssikkerhet, Tom Ridge, søndag, og hevet terrorberedskapen i USA til nest høyeste nivå - oransje.

Faren har aldri vært større
Ekspertene mener det aldri har vært større sannsynlighet for et angrep mot USA etter 11. september enn nå. Likevel går dagen sin vante gang for de fleste amerikanere. Det er ikke så mye de kan gjøre med det, sier de.

- De er som jordskjelv. Du lærer å takle det, sier Jeff Shaw fra Reno, som er på juleshopping i San Fransisco med familien.

Selv om mange er nervøse etter en slik advarsel, er det få som faktisk forandrer på rutinene.

- Hva skal vi gjøre forskjellig? Enten så bomber de oss, eller så gjør de det ikke. Man må bare fortsette å leve livet som vanlig, sier Curtiss Jacobs fra Lafayette, California.

Fortsett som før
Det er akkurat det myndighetene ønsker. Selv om amerikanerne bør være årvåkne, bør de holde seg til sine planer for julehelgen.

- Vi oppfordrer folk til å fortsette livene sine som vanlig. Jeg håper dette er enda en falsk alarm, men vi må være forberedt, sier guvernør i Massachusetts, Mitt Romney, til AP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag