RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Er det Gud der oppe?

Sist oppdatert:
- Er det Gud der oppe?, sa Felix Fritzl (5) og pekte på månen.

Det er kun få dager siden Elisabeth (42) og hennes tre barn ble frigjort fra kjelleren til Josef Fritzl (73), men allerede nå jobber spesialister med å hjelpe barna som har levd livene sine i fullstendig isolasjon fra omverden. Ifølge avisen The Times får incestbarna til Josef Fritzl spesialbehandling med mørkerom.

Kerstin (19), Stefan (18) og Felix (5) trenger omfattende behandling for å tilvenne seg sine nye liv. Prosessor Max Friedrich har vært rådgiver i behandlingen av Natascha Kampusch, som ble holdt fanget i åtte år, og han mener Fritzls barn vil trenge mye hjelp fremover.

- Det vil ta mellom fire og åtte år med intens terapi, sier Friedrich til den britiske avisen

- Gud?
En av utfordringene i behandlingen så langt har vært å skille de to guttene Stefan og Felix fra moren deres.

- De ble nok overbeskyttet av mores deres i kjelleren, sier Friedrich.

Fem år gamle Felix blir gitt best sjanse til å bli frisk, siden han har levd i kjelleren kortest. Han skal være mer nysgjerrig enn truet av omverdenen, og da han ble brakt ut av kjelleren, spurte han en politibetjent:

- Er det Gud der oppe? og pekte på månen.

Spesialbehandling
Dr. Bernhard Kepplinger er ansvarlig for behandlingen av alle de seks incestbarna, både de tre som bodde i huset med Josef Fritzl og de tre som bodde i kjelleren, og han mener de må være forsiktige med den psykiatriske behandlingen.

- Hvert barn vil trenge individuell terapi, og vi må være forsiktige med ikke å overdrive behandlingen, sier Kepplinger til The Times.

Kepplinger har holdt av plass til barna på sin klinikk i Amstetten. Der har han satt opp et spesielt mørkekammer hvor barna kan oppholde seg hvis dagslyset og støyen blir for mye for dem. Kjelleren hvor de tre barna bodde, hadde ingen vinduer, så bortsett fra en TV var de fullstendig isolert fra omverdenen.

Søsknene snakker sammen
Tre av barna som Josef Fritzl fikk med datteren Elisabeth bodde sammen med ham og kona oppe i huset. Det er to jenter på 16 og 15 år og en gutt på 12 år. Alle tre blir beskrevet som velartikulerte og skoleflinke.

Nå er de tre barna del av behandlingen av søsknene som levde i kjelleren. Selv om barna har blitt løyet til hele livet, så snakker alle søsknene sammen nå.

Alvorlig syk
Søsteren Kerstin ligger fremdeles i koma på det lokale sykehuset. Hennes tilstand er alvorlig, men det er uklart hva som feiler henne. 19-åringen ble syk i midten av april, og hun ble innlagt på sykehuset 19. april av Josef Fritzl.

Han hevdet han hadde funnet henne bevisstløs utenfor sitt hjem og ikke visste hvor moren befant seg. Helsepersonalet fattet da mistanke og varsle politiet. 27. april ble Josef Fritzl pågrepet mistenkt for incest og kidnapping av sin datter. Dagen etterpå tilsto han å ha holdt sin datter fanget, misbrukt henne seksuelt og gjort henne gravid sju ganger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere