RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Er det noen som hører meg?

Sist oppdatert:
Barack Obama plages av bakgrunnsstøy og synkende popularitet, mens Hillary Clinton har stagnert.

Det viser en nasjonal meningsmåling gjennomført av CNN og Opinion Research Corp. torsdag. Meningsmålingen viser at det er så godt som uavgjort mellom Obama og Clinton.

46 prosent av de registrerte Demokratiske velgerne ønsker Obama som presidentkandidat, mens 45 prosent foretrekker Clinton.

De resterende ønsker verken Clinton eller Obama som presidentkandidat.

Mistet overtaket
Det betyr at Obama har mistet mye støtte hos Demokratene i kjølvannet av striden rundt pastor Jeremiah Wright.

- I midten av mars så hadde Obama 52 prosent mot Clintons 45 prosent, men denne støtten har falt seks prosentpoeng, mens hennes støtte er uforandret, sier Keating Holland, som er CNNs målingssjef.

Wright er pastor i Obamas menighet og har viet Barack og Michelle, samt døpt barna deres. Derfor ble det mye støy rundt Obama da Wright kom med noen kontroversielle uttalelser forrige måned. Wright har blant annet sagt at USA må selv ta mye av skylden for terrorangrepene i New York og Washington 11. september 2001.

Spredd aids
I tillegg har han beskyldt amerikanske myndigheter for å ha spredd aids i den afroamerikanske befolkningen. Obama valgte å ta fullstendig avstand fra pastoren tidligere denne uken.

- Obama har mistet overtaket. Men skyldes dette striden rundt hans tidligere pastor, Jeremiah Wright? Mens de fleste Demokratene misliker Wright, så er det bare 19 prosent som oppgir Wrights utsagn som en grunn til at de snur ryggen til Obama. Mer enn totredjedeler sier at dette ikke har hatt noen effekt, sier CNNs politiske analytiker Bill Schneider.

(Artikkelen fortsetter nedenfor).

Schneider mener at nedgangen i populariteten til Obama først og fremst skyldes tapet mot Clinton i de store delstatene Pennsylvania og Ohio.

Obama leder i antall avgitte stemmer og delegater, men det er lite sannsynlig at Clinton trekker seg før landsmøtet i Denver 20. august.

Derfor blir det opp til de rundt 800 superdelegatene å avgjøre hvem som skal bli demokratenes presidentkandidat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere