RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Khaled Abdullah (Reuters)

- Et angrep kan skje hvor som helst

Sist oppdatert:
Kan dreie seg om en kombinasjon av flere forskjellige angrep, sier amerikansk politiker.

Washington (NTB): Et angrep kan skje hvor som helst, og det kan dreie seg om en kombinasjon av flere forskjellige angrep, sier den amerikanske politikeren Peter T. King om trusselsituasjonen.

King er en republikansk politiker og sitter i etterretningskomiteen i Representantenes hus. Medlemmene av komiteen har tilgang på gradert informasjon.

Amerikansk etterretning skal ha plukket opp en betydelig strøm av trusler som angivelig minner om den man så før 11. september-angrepene.

- Man går ut fra at det mest sannsynlig vil skje i Midtøsten, sier King i et intervju med TV-kanalen ABC.

- Men det er ingen garantier, det kan skje i USA, det kan dreie seg om flere forskjellige angrep, sier King.

Ifølge New York Times er det enighet blant representanter for myndighetene om at trusselen ser ut til å stamme fra Jemen.

Medlemmer av Kongressen i Washington er blitt informert om truslene. Al-Qaida-folkene er på plass, sier demokraten Dutch Ruppersberger, som også sitter i etterretningskomiteen.

- Vi vet dette fordi vi har fått informasjon om at folk på høyt nivå fra al-Qaida på Den arabiske halvøy snakker om et større angrep, sier han i et intervju med ABC.

En ikke navngitt amerikansk tjenestemann sier til den amerikanske TV-kanalen at de frykter selvmordsaksjoner. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere