RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Et helvete for sjelen

Foto: Scanpix
Ingrid Betancourt levde med døden som følgesvenn i de seks årene i jungelen.

I et intervju med den kjente amerikanske programlederen Larry King fortalte det løslatte FARC-gislet Ingrid Betancourt onsdag flere detaljer fra fangenskapet i den colombianske jungelen. Det verste var frihetsberøvelsen, forteller hun.

- Du er en fri kvinne, og så blir du en fange og får alle slags ordre. Sitt her, stå der. Det er alt. Du bare, du har ikke muligheten til engang å røre på deg for å ta veska di uten tillatelse, sier Betancourt ifølge CNN . Hun kaller fangenskapet et helvete.

- Helvete for sjelen
- Du vet, det var et helvete. Det var et helvete for kroppen, det var et helvete for sjelen, det var et helvete for hodet - alt var så forferdelig, sier hun til Larry King.

I intervjuet ble Betancourt svært personlig, og fortalte blant annet om hvordan det var å være enslig kvinne i jungelen med de mannlige kidnapperne.

- Jeg var den eneste kvinnen i en leir med andre menn. Alt for meg var vanskelig. Å bade, å vaske meg, jeg var alltid for sent til alt, sier hun.

- Det som skjedde, blir i jungelen
Noen spørsmål ville den profilerte fransk-colombianske politikeren likevel ikke gå inn på, som om hun har blitt utnyttet seksuelt under fangenskapet.

- Jeg tror at mange ting som skjedde i jungelen bare må bli værende i jungelen, sier hun.

Betancourt ble kidnappet i 2002 da hun stilte i det colombianske presidentvalget.

Fortsatt holdes over 700 gisler av FARC-geriljaen i den colombianske jungelen. De fleste av dem er økonomiske, og ikke politiske gisler, og mange har sittet fanget i årevis. Løsepenger for fangene er geriljaens viktigste inntektskilde, ifølge BBC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere