RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Et mirakel om vi finner folk i live

Foto: STRINGER/RUSSIA (Reuters)
Sist oppdatert:
Funnet av en livbåt i området der oljeplattform sank er ikke bekreftet.

Redningsmannskap sier mandag at det vil være et mirakel dersom de finner flere i live etter at oljeriggen Kolskaya med 67 personer om bord sank i Okhotskhavet lengst øst i Russland søndag.

Av de 67, ble 14 reddet av fartøy som fulgte riggen, men høye bølger og temperaturer på minus 7 grader gjorde redningsarbeidet svært vanskelig. 16 omkomne skal være hentet opp.

Uklart om funn av redningsflåte
Selskapet som eier den forliste riggen, statseide AMNGR, meldte at det var observert en redningsflåte i det samme farvannet med rundt 15 mennesker om bord.

- Fra luften er det observert en livbåt med rundt 15 mennesker. Det er uklart om de er døde eller levende, uttalte AMNGR-direktør Jurij Melikhov ifølge nyhetsbyrået AFP.

Men departementet som koordinerer redningsoperasjoner kunne ikke bekrefte denne observasjonen, melder Reuters.

Natalja Salkina, en talskvinne for myndighetene i Khabarovsk som skal granske ulykken, sier at redningsoperasjonen ikke blir avsluttet før alle de savnede er funnet, men på spørsmål om hvor store sjansene er for at man finner noen i live i havet under slike forhold, svarte hun slik:

- Du kan alltid håpe på mirakler.

Motstridende meldinger
Det kom mandag motstridende meldinger om redningsflåten som skal ha blitt observert. Det russiske nyhetsbyrået Interfax meldte klokka 09.42 at redningsmanskap avviser rapportene om funnet, mens AFP meldte at funnet var bekreftet av talsmenn for selskapet som eier plattformen.

Sank under slep
Oljeriggen med 67 personer om bord var under slep fra Kamtsjatka-halvøya mot øya Sakhalin da den ble fanget i en storm, veltet og sank i løpet av 20 minutter.

14 fra mannskapet ble reddet søndag.

Mandag melder det russiske nyhetsbyrået Interfax at 16 fra mannskapet er bekreftet døde, mens andre kilder oppgir at tallet er 14.

Fortsetter søket etter savnede
Søket etter de savnede fortsetter.

Søndag ga president Dimitrij Medvedev ordre om en gransking av katastrofen og ba myndigheter sørge for at ofrene for all nødvendig hjelp. Et av spørsmålene som stilles er hvorfor oljeriggen var under slep i så dårlig vær.

Okhotskhavet er havet mellom øygruppa Kurilene, Kamtsjatka-halvøya og Sakhalin ved kysten av Øst-Sibir og med Stillehavet utenfor.

VIDEO: Se nyhetsinnslag om saken fra Russia Todayunder:

KART: Okhotskavet ligger helt øst i Russland, mot Stillehavet.


View Larger Map

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere