RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Et tydelig skifte med Obama

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Utenriksminister Jonas Gahr Støre varsler et bedre samarbeid mellom USA og Norge.

Washington (NTB): Norge merker et tydelig skifte i samarbeidet med USA etter at Barack Obama kom til makten. - Det er en helt annen vilje bak politikken, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Støre hadde mandag sitt første offisielle møte med Hillary Clinton etter at hun ble president Barack Obamas utenriksminister.

- Det kom flere ting ut av samtalene. Men jeg vil peke på et felles fokus på nordområdene. Klima i nordområdene, transport i nordområdene, søk og redning i nordområdene. Her kommer USA nå aktivt inn, det er en kontrast fra før, sier Støre til NTB etter møtet med Hillary Clinton.

- Slike forskjeller merker man egentlig på alle områder. Det er noe med tilslaget, ambisjonen, troen på engasjement, viljen til å lytte til partnere og å trekke dem tettere inn. Alt dette ser vi i alle saker. Selv om det ikke nødvendigvis er en brå kursendring, så er det en helt annen vilje bak politikken, sier Støre.

Han sier videre at Norge ble hørt av den forrige administrasjonen, men ikke på samme måte som nå. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere