RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- EU bør godta Tyrkia

Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
Sist oppdatert:
Tyrkias statsminister mener EU bør akseptere Tyrkia som nytt medlemsland, dersom unionen ønsker å vise at den ikke er en «kristen klubb».

EUs hovedkontor skal onsdag etter planen presentere en tidsplan for samtalene med Tyrkia, melder nyhetsbyrået AP. Det er ventet at samtalene om et eventuelt medlemskap kommer til å pågå i minst ti år.

Tyrkias ønske om å bli EU-medlem skaper blandede følelser i EU, hvor noen medlemsland mener den muslimske innflytelsen i landet vil «fortynne» resten av Europas kristne røtter og kulturarv, i en verdensdel som allerede sliter med problemer i forhold til integrering av innvandrere.

Denne frykten var også en viktig faktor bak nei-flertallene da Frankrike og Nederland nylig stemte over forslaget til ny EU-grunnlov.

- Hvis dere virkelig mener at EU ikke er en kristen klubb, hvis dere mener dette, så bør dere slippe Tyrkia inn i varmen, sa statsminister Recep Tayyip Erdogan da han tirsdag talte til islamske prester.

- I så fall kan dere si at EU ikke er en kristen klubb, men et sted hvor sivilisasjoner møtes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere