- EU ikke klar for Tyrkia

Heinz Fischer

Heinz Fischer Foto: SCANPIX/DANIEL MIHAILESCU

- EU er ikke beredt til å akseptere Tyrkia som medlem og trenger tid for å assimilere landene i Sentral- og Øst-Europa, sier Østerrikes nye president, Heinz Fischer.

21.06.04 15:22

Tyrkia har fått ros av EU for flere reformer som har økt sjansene for at landet vil få en dato for å begynne forhandlinger på EU-toppmøtet i desember i år. Men hvert enkelt av de 26 medlemslandene kan nedlegge veto.

Østerrikes påtroppende president Heinz Fischer sier han personlig er for tyrkisk medlemskap, men at tiden ikke er inne for forhandlinger ennå.

- Vi snakker om et stort land med 70 millioner innbyggere. Tyrkia kan endre balansen innad i EU. Det kan snu alt opp ned, sier Fischer til den tyrkiske avisen Aksam.

- Vi må ikke bare spørre om Tyrkia er klar for EU, men om EU er klar for Tyrkia. Jeg sier rett ut at vi ennå ikke kan bære kostnaden ved tyrkisk medlemskap, sier sosialdemokraten Fischer.

Tyske kristeligdemokrater er sterkt imot tyrkisk EU-medlemskap og ligger for tiden an til å vinne neste valg i henhold til alle meningsmålinger.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag