RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- EU-utvidelsen styrker ja-siden

Sist oppdatert:
Utenriksminister Jan Petersen mener lørdagens EU-utvidelse styrker ja-siden i Norge. Torsdag lanserte han regjeringens egen Europaportal.

Lørdag utvides EU med ti nye land. Utenriksminister Jan Petersen tror utvidelsen vil styrke ja-siden i Norge.

- Det vil den definitivt, sier han til TV 2 Nettavisen.

Jan Petersen peker på at meningsmålinger den siste tiden gir et klart flertall for ja-siden i Norge. Han tror det skyldes for det første EU-utvidelsen, og for det andre EØS-avtalen.

- EU er en levende realitet i dag, og ikke noe fremmed eller skremmende, sier han.

SI DIN MENING:
1. mai utvides EU fra 15 til 25 medlemmer. Bør Norge nå søke?
Ja
Nei
Bør vente noen år
Bryr meg ikke

Se resultat
Ingen ja-kanal

Torsdag lanserte utenriksministerens UDs Europaportal. Målet med portalen er å samle stoff og lenker om EU og samarbeidet i Europa på ett sted, og å stimulere til debatt. Ifølge Petersen skal portalen fungere som en del av regjeringens "veikart" for Europa. Portalen administreres av Utenriksdepartementet, men Petersen avviser at portalen vil bli en kanal for ja-siden.

- Jeg anbefaler at folk ser selv. Vi har ikke noe som helst dagsorden. Vår europapoitikk er å utnytte mulighetene innen de tilknytningsformene vi har. At noen partier i regjeringen vil gå lenger, er ingen hemmelighet, sier han.

Mer positive
En meningsmåling Visendi har gjort for NTB viser at 40 prosent av nordmenn sier de blir mer positivt innstilt til norsk medlemskap på grunn av utvidelsen. Like mange sier utvidelsen gjør dem mer negative til EU, mens 13 prosent av de spurte sier utvidelsen ikke får noen konsekvenser for deres syn på EU.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere