*Nettavisen* Nyheter.

- Falt som et løv

Foto: (Foto: Scanpix)

Ingen av de 170 om bord overlevde da et fly styrtet i Ukraina tirsdag formiddag. Minst 45 barn var om bord.

23.08.06 00:16

Flyet av typen TU-154 fra flyselskapet Pulkovo Airlines begynte å brenne i 10.000 meters høyde.

Ifølge russiske myndigheter har alle de 170 om bord omkommet, melder nyhetsbyrået Reuters.

Flyet var på vei fra feriestedet Anapa ved Svartehavet, og skulle til St. Petersburg. Ifølge ukrainske myndigheter brøt det ut en brann i flyet da det befant seg på 10.000 meters høyde.

Forsvant fra radaren
Det forsvant fra radarskjermene mens det var på vei over Ukraina, sier talsperson Julia Stadnikova i det russiske krisedepartementet til AP. Etter dette skal flykapteinen ha forsøkt å foreta en nødlanding, men klarte ikke å få ut hjulene før flymaskinen gikk inn for landing.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Foto: Scanpix)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Foto: Scanpix)

Falt som et løv
- Flyet falt som et løv. Det drev fra side til side, så falt det ned, og deretter eksploderte det og røyk steg opp fra vraket, sier et øyenvitne til TV 2 Nyhetene.

Ikke terrorisme
Et kraftig uvær herjet i området da flyet krasjet. En talskvinne for myndighetene sier at det var lyn og sterk vind i området.

Myndighetene utelukker muligheten for at dette var en terrorhandling. En talsmann for russisk luftfart sier at flyet kan blitt rammet av kraftig turbulens, melder nyhetsbyrået Interfax.

Ingen meldinger om nordmenn om bord
Ifølge krisedepartementet i Ukraina stod flyvraket i brann på bakken omkring 45 kilometer nord for byen Donetsk. Flyselskapet skal ifølge det russiske krisedepartementet tilhøre Pulkovo Airlines, melder Reuters.

Det var 160 passasjerer om bord i flyet hvorav minst 45 var barn, melder AP. I tillegg hadde flyet en besetning på 10 personer. De fleste av passasjerene var fra St. Petersburg.

Utenriksdepartementet har ikke fått noen meldinger om at det skal ha vært nordmenn om bord.

Klikk og få siste nytt på mobil

Tredje flyulykken i år
Dette er den tredje alvorlige flyulykken i regionen bare i år. Det er bare to måneder siden et russiskeid fly av type Airbus A-310 kjørte av rullebanen og begynte å brenne. Dette skjedde i den sibirske byen Irkutsk, og 124 mennesker omkom i ulykken.

I mai styrtet et annet russisk passasjerfly i Svartehavet. 113 mennesker omkom i denne ulykken.

Det har vært ti alvorlige flyulykker med russiske passasjerfly de siste ti årene. Minst 1000 mennesker har mistet livet i disse ulykkene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.