RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Familien er uskyldige

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
JonBenet (6) drept av «ukjent mann».

Nyutviklet DNA-teknologi gjør at familien til den drepte barneskjønnhetsdronningen JonBenet Ramsey renvaskes for all mistanke for drapet på seksåringen, melder CNN.

Da seks år gamle JonBenet Ramsey ble funnet drept i romjula 1996 i kjelleren til familiens hjem i Boulder, Colorado, falt mistanken naturlig også på hennes egen familie. Selv om foreldrene John og Patsy, sammen med sønnen Burke, aldri var formelt mistenkte, var det en ekstra byrde for familien at de aldri ble utelukket fra etterforskningen.

Beklager
Nå beklager delstatsadvokat Mary Lacy overfor familien at de ikke ble utelukket tidligere.

- I den grad vi på noen måte kan ha bidratt til den offentlige oppfatningen av at dere har vært involvert i denne kriminelle handlingen, så er jeg vært lei meg for det, skriver Lacy i en pressemelding.

Testene viser at DNA på klærne og undertøyet samt under neglene på den lille jenta tilhører en ukjent mann som så langt ikke har vært inne i etterforskningen.

Utelukker Karr
DNA-analysen utelukker også at den tidligere mistenkte John Mark Karr, som tilsto drapet etter at han ble arrestert i Thailand, er JonBenets egentlige drapsmann.

JonBenets mor Patsy døde av kreft i 2006, og fikk dermed aldri oppleve at familien ble renvasket. Faren John sier at han er glad for å ha fått en unnskyldning, men at det spiller liten rolle i den store sammenhengen.

- Du vet smerten, den intense smerten vi følte var tapet av barnet vårt. Anklagene og pekefingrene var ikke viktige. Vi var knust over tapet av barnet vårt, spesielt måten det skjedde på, sier han til CNN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere