RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Familien kan ha ødelagt spor

Sist oppdatert:
Viktige bevis i Madeleine-saken kan ha blitt ødelagt, opplyser politiet.

Portugisisk politi sier at tekniske bevis i etterforskningen av forsvinningen til Madeleine McCann (4) kan ha blitt ødelagt. Årsaken til dette er at hotellrommet, der Madeleine ble kidnappet, ble fylt med nærmere 20 mennesker de første timene etter forsvinningen.

Politiet sier at selv om det var velmenende å hjelpe foreldrene, så kan dette ha resultert i at det tekniske bevismaterialet har blitt ødelagt, melder Sky News.

Fatale konsekvenser
Det var blant annet familiemedlemmer, andre hotellgjester og hotellbetjeningen som befant seg i rommet like etter at 4-åringen forsvant.

- Tilstedeværelsen av så mange mennesker, spesielt i rommet hvor den lille jenta sov sammen med sin bror og søster, kan i beste fall ha gjort jobben vanskligere for kriminaletterforskerne, sa sjefetterforsker Olegario Sousa.

- I verste fall har de ødelagt alle bevismaterialene. Dette kan vise seg å være fatalt for etterforskningen, la han til.

Sjokkert
Foreldrene skal ha blitt sjokkert over at etterforskningssjefen gikk ut med dette til offentligheten.

- Hvis barnet ditt forsvinner, så vil du lete under sengen, i skapene, bak dørene – overalt. Det er uunngåelig at rommet blir fylt med mennesker. Selv om det politiet sier er sant, så hjelper det lite å kunngjøre dette offentlig, sier en nær venn av familien.

Madeleine ble bortført fra et hotellrom i feriebyen Praia da Luz 3. mai da foreldrene hennes var ute og spiste middag. Moren og faren har fortsatt et håp om å finne jenta i live.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere