RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Arkiv/Illustrasjon (CBS News/60 Minutes II)

- Fange-torturen har skadet oss

Utenriksminister Colin Powel innrømmet mandag at avsløringene om mishandling av fanger i Irak har hatt «forferdelige konsekvenser» for USAs internasjonale omdømme.

Presset har økt jevnt for amerikanerne etter uker med stadig mer dyptgripende avsløringer av amerikanske fangevokteres mishandling og tortur av innsatte i Abu Ghraib-fengselet i Irak.

Og etter at ukeavisa The New Yorker denne uken hevdet at det var kommet instrukser fra høyeste hold – det vil si forsvarsminister Donald Rumsfeld – om hvordan de irakiske fangene skulle behandles, har amerikanske styresmakter nå begynt å innrømme alvoret i saken.

Under en tale ved Wake Foreign University mandag innrømmet utenriksminister Colin Powel at fangemishandlings-skandalen har hatt «forferdelige konsekvenser» for USAs image internasjonalt, melder nyhetsbyrået AP.

Men Powel sa også:

«Følg med Amerika. Følg med hvordan vi håndterer dette. Følg med hvordan Amerika vil gjøre det rette. Følg med en nasjon av verdier og karakter, en nasjon som tror på rettferdighet og går i rette med slike feil.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere