RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Torturen mot fanger i Abu Ghraib-fengselet har sjokkert en hel verden. Her ett av skandalebildene med Lynndie England.
Torturen mot fanger i Abu Ghraib-fengselet har sjokkert en hel verden. Her ett av skandalebildene med Lynndie England. (CBS/Sixty Minutes)

- Fangetortur ukjent for Forsvaret

Forsvarets øverste ledelse kjente ikke til overgrepene i Abu Ghraib-fengslet før saken ble kjent i media, heter det i en pressemelding fra Forsvarsdepartementet onsdag.

Tirsdag hevdet generalsekretær Petter Eide i Amnesty Internationals norske avdeling at norske soldater må ha visst om mishandlingen i Abu Ghreib-fengslet.

I en pressemelding onsdag understreker Forsvarsdepartementet at den norske forsvarsledelsen ikke var orientert om overgrepene.

- I forbindelse med debatten om fangebehandlingen i Irak, ønsker Forsvarsdepartementet å understreke at Forsvarets øverste ledelse, etter den senere tids avsløringer vedrørende fangebehandlingen i Irak, har bekreftet at de ikke har mottatt informasjon om koalisjonspersonells brudd på internasjonal humanitær rett eller menneskerettighetene som burde ha ført til spesielle tiltak fra norsk side, heter det i pressemeldingen.

Forsvarsdepartementet viser til et brev fra forsvarsminister Kristin Krohn Devold datert 14. mai i år der hun understreker behovet for å granske mishandlingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere