*Nettavisen* Nyheter.

- Fangetortur ukjent for Forsvaret

Torturen mot fanger i Abu Ghraib-fengselet har sjokkert en hel verden. Her ett av skandalebildene med Lynndie England. Foto: (CBS/Sixty Minutes)

Forsvarets øverste ledelse kjente ikke til overgrepene i Abu Ghraib-fengslet før saken ble kjent i media, heter det i en pressemelding fra Forsvarsdepartementet onsdag.

Tirsdag hevdet generalsekretær Petter Eide i Amnesty Internationals norske avdeling at norske soldater må ha visst om mishandlingen i Abu Ghreib-fengslet.

I en pressemelding onsdag understreker Forsvarsdepartementet at den norske forsvarsledelsen ikke var orientert om overgrepene.

- I forbindelse med debatten om fangebehandlingen i Irak, ønsker Forsvarsdepartementet å understreke at Forsvarets øverste ledelse, etter den senere tids avsløringer vedrørende fangebehandlingen i Irak, har bekreftet at de ikke har mottatt informasjon om koalisjonspersonells brudd på internasjonal humanitær rett eller menneskerettighetene som burde ha ført til spesielle tiltak fra norsk side, heter det i pressemeldingen.

Forsvarsdepartementet viser til et brev fra forsvarsminister Kristin Krohn Devold datert 14. mai i år der hun understreker behovet for å granske mishandlingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag