RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fant 100 millioner fat olje

(Scanpix)
Sist oppdatert:
DNO traff jackpot med prøveboringer i Nord-Irak. Mandag går DNO-aksjen i taket.

- Vi har startet med 3Dseismikk, men vi vil foreta flere boringer, men allerede nå er vi rimelig sikre på at vi snakker om minimum hundre millioner fat olje, og det gjelder bare i den øvre delen, sier administrerende direktør i DNO Helge Eide til NA24.

Funnene ble gjort nær Zaxo. Det er også påvist olje på dyre ned i grunnen. Men hvor mye, er ennå ikke blitt fastsatt. DNO vil imidlertid nå konsentrere seg om den øvre biten, for å komme i gang med produksjon så raskt som mulig.

- Vi har et mål om å komme i produksjon i løpet av første kvartal neste år, det er ingenting som tyder på at det ikke skal skje, sier Eide NA24.

Når det gjelder forholdet til Bagdad, som det har vært usikkerhet om, føler Helge Eide seg sikker på at det går sin gang.

- Vi holder oss til det tekniske, mens de kurdiske selvstyremyndighetene holder dialogen med Bagdad. I de signalene jeg har fått fram dem, så går ting sin gang, sier Eide.

DNO i 60
Oljeanalytiker Martin Mølsæther i First Securities, ser veldig positivt på meldingen om konkretiseringen av oljefunn i Irak.

- DNO vil mandag gå i 60 kroner. Når selskapet nå melder en brønn som produserer så brann, er det veldig positivt, sier Mølsæther til NA24.

Fredag sluttet DNO på 54 kroner. Sjekk utviklingen av DNO her.

Han mener at den nye informasjonen fra DNO tilsierat det er vesentlig mer olje, enn de hundre millioner fatene som selskapet opplyser.

- Det blir vesentlig høyere, men å tallfeste det blir umulig, sier analytikeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere