RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fant al-Qaida-base i Falluja

Amerikanske tropper skal ha funnet en base brukt av tilhengere av terrorlederen Abu Musab al-Zarqawi da de gjenomsøkte Falluja.

Al-Zarqawis gruppe, som kobles til al-Qaida, regnes å være det mest dødelige terrornettverket i Irak. Al-Zarqawi selv er Iraks mest ettersøkte mann.

I basen skal det blant annet være funnet et brev fra al-Qaida-lederen, som gir instruksjoner til to av sine undersåtter. I et annet brev ble det spurt om penger fra terrorlederen, ifølge Associated Press.

Ifølge bilder CNN var den angivelige Zarqawi-basen lokalisert i et storslått hus. På et arabisk skilt stod det skrevet «al-Qaida organisasjon» og «det er ingen annen Gud enn Allah, og Muhammed er hans sendebud».

Inne i bygningen fant også amerikanske soldater dokumenter, gamle datamaskiner, notatblokker og kopier av Koranen. Flere lik ble også funnet i bygningen som tydelig var bombet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere