*Nettavisen* Nyheter.

- Fant finger i salaten

Foto: (AP/Santa Clara County Department of Environmental Health/Scanpix)

Det skal ikke være kødd denne gangen – det var virkelig en fremmed finger i salaten.

30.06.05 04:19

May Johnson fra Louisiana i USA har gått til søksmål mot Applebee's etter at hun ettersigende skal ha funnet en fingertupp i salaten hun fikk servert på et av restaurantkjedens serveringssteder.

Kvinnens advokat, Michael Darnell, sier til den amerikanske internett-kringkasteren IBS at klienten hans ikke har maktet å spise på restauranter siden den vonde opplevelsen i fjor sommer – og at hun har utviklet angst og nå går i terapi.

- Har fingeren i frysebok
Darnell hevder han oppbevarer fingertuppen i en fryseboks på kontoret sitt.

Det forhold at det gikk et helt år fra kvinnen skal ha funnet fingeren i salaten sin, til hun for bare få dager siden gikk til søksmål, forklarer advokaten med at det bare nylig har blitt klart hvor store medisinske plager og andre personlige konsekvenser hendelsen har fått for henne.

- Fikk sparken etter fingerkutt
En talskvinne for Applebee's sier til IBS at selskapet ikke kommenterer saker som er til behandling i rettssystemet.

Nettstedet TheSmokingGun.com har tidligere meldt at en ansatt ved en av restaurantkjedens spisesteder skal ha kuttet av seg en bit av en finger idet han var i ferd med å kutte opp kylling, og at han ikke fant igjen den tapte legemsdelen. Ifølge nettsiden fikk den uheldige kyllingkutteren sparken fordi han ikke hadde fulgt matsikkerhetsprosedyrene.

Fingersvindel på Wendy’s
Saken fra Applebee's i Louisiana gir flashbacks til en tilsvarende sak fra mars i år, hvor en kvinne hevdet å ha funnet en finger i chilien hun fikk servert på en Wendy’s-restaurant i California.

Kvinnen ble senere tiltalt for svindel, etter at en DNA-test av fingeren avslørte at den hadde tilhørt en bekjent av kvinnens ektemann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.