RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fant godteri og jakke

Sist oppdatert:
Savnede Engla stoppet i en kiosk like før hun forsvant.

STJÄRNSUND, SVERIGE (Nettavisen): Engla Juncosa-Höglund (10) har nå vært savnet i halvannet døgn, og så langt er ingen mistenkt for forsvinningen.

Se kart over Englas sykkeltur nederst i saken.

Godteri
Store politistyrker og mange frivillige, i alt 200 personer, leter videre etter den savnede jenta mandag.

Søndag kveld fant letemannskaper en kjærlighet på pinne som ble funnet i søkeområde, skriver Dalarnas Tidningar. Denne informasjonen er interessant for politiet, fordi jenta stoppet ved en kiosk på vei hjem, cirka klokken 13.30. Tidligere er Englas sykkel funnet fire meter inn i skogen fra veien.

Det ble også funnet en jakke i skogsområdet. Etter det Nettavisen erfarer, er den grønn/beige med rutete mønster. Den er ikke identisk med Englas jakke, men blir undersøkt av politiet.

En bekjent av familien sier til Nettavisen at Englas mamma frykter at en pedofil person har tatt jenta. Engla var sammen med venner ved fotballbanen før hun syklet hjem. Her var mange mennesker samlet for å grille i det nydelige lørdagsværet. Moren frykter at en pedofil mann har sett Engla sykle fra fotballbanen, og fulgt etter henne.

- Let i uthus
Mandag gjennomsøker politiet uthus og fritidsboliger - og oppfordrer alle huseiere til å gjennomsøke sine områder.

- Let i hus og se rundt hus, er oppfordringen fra politiet, som mistenker at hun kan holdes til fange i et av uthusene.

Et nytt vitne på motorsykkel kjørte gjennom Stjärnsund like før Engla forsvant og tipset politiet søndag om et uvanlig syn:

- Jeg la merke til at en bom til en privat vei var åpen. Den er vanligvis stengt fordi husene er tomme, sier han til Expressen - som fortalte at han så to biler på veien Engla syklet inn på.

Thomas Lankert er trolig den siste som har sett Engla:

Mobilspor
- Jeg så henne 14.16, og er sikker på at det ikke var noen bil som kjørte etter henne. Det ville vi ha hørt. Men det kan ha ventet en bil på henne lenger opp i veien, sier Lankert til avisen.

Siste gang moren Carina ringte Engla, ved 14-tiden lørdag, fikk hun ikke svar og slo hun alarm.

Englas påslåtte mobil var lenge politiets sikreste spor etter Engla - men søndag kveld ble den enten utladet, avslått av noen, eller ødelagt av regnet.

Se nyhetsinnslag på TV 2 Sumo(artikkelen fortsetter nedenfor)

227412

Internett
Politiet undersøker mandag hvem Engla har vært i kontakt med på Internett - og kartlegger om det er noen pedofile bosatt i nærområdet.

De prøver også å få kontakt med Englas biologiske far i Spania.

Englas mor Carina tror ikke faren er innblandet:

– Jeg tror ikke han er innblandet. Vi ligger ikke i noen konflikt, sier Carina til Expressen.

To teorier
På veien rett ved stedet der sykkelen lå skjult i skogen, fant politiet et skrensespor. Kriminalteknikere fra Rikskrim i Stockholm jobbet søndag kveld med å sikre bilsporet.

- Vi jobber ut ifra to teorier i denne saken. Enten at hun har forsvunnet på vanlig måte, det vil si at hun har gått seg vill eller blitt forulykket, eller at hun har blitt utsatt for en kriminell handling og har blitt bortført, sier innsatsleder Thomas Hellgren ved politiet i Dalarna til Nettavisen.

Politiet sier mandag at de fortsetter letingen på et område på flere kvadratkilometer frem til klokken 15. Så skal de legge en ny plan hvis jenta ikke dukker opp.

Her er sykkelruten som Engla (10) tok før hun forsvant lørdag ettermiddag. Englas mamma slo alarm etter at hun fant sykkelen en halv kilometer fra huset.

For å se innholdet trenger du flashplayer 8 eller høyere, og JavaScript må være aktivert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere