RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Farc ble tilbudt penger

Foto: Scanpix/Reuters
Sist oppdatert:
Minst to Farc-soldater skal ha fått penger for å ha tilrettelagt redningsaksjonen i forrige uke.

Ifølge en kilde som CNN har vært i kontakt med, så har minst to geriljasoldater ha mottatt penger for å hjelpe den kolombianske hæren med å frigjøre 15 gisler fra Farc-bevegelsen forrige uke. Det til tross for at kolombianske myndigheter har benektet at det ble utbetalt løsepenger til geriljabevegelsen.

Den fransk-kolombianske politikeren Ingrid Betancourt var blant de 15 gislene som ble løslatt. Hun har sittet i fangenskap i seks år.

Redningsaksjonen ble utført ved at kolombianske agenter ga seg ut for å være medlemmer av Farc-geriljaen og førte gislene bort fra geriljasoldatene og videre om bord i et fly.

Betancourt ble tatt til fange av den kommunistiske Farc-geriljaen i 2002. Nå vil hun skrive bok om opplevelsen.

- Under fangenskapet tenkte jeg til meg selv, folk må forstå dette, men jeg kan ikke bare skrive ned hva som har skjedd. Så jeg vil skrive et skuespill. På den måten kan jeg vise folk hva de trenger å føle. Mennesker kan være både engler og demoner mot hverandre, sa Betancourt kort tid etter løslatelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere