RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Farook og Mailk hadde terrorplaner allerede for to år siden

ET NYTT BILDE av Syed Farook og hans kone Tashfeen Malik ble frigitt mandag. Her er paret i passkontrollen på Chicagos O'Hare internasjonale flyplass 27. juli 2014.
ET NYTT BILDE av Syed Farook og hans kone Tashfeen Malik ble frigitt mandag. Her er paret i passkontrollen på Chicagos O'Hare internasjonale flyplass 27. juli 2014. (Reuters)
FBIs etterforskning av San Bernardino-morderne viser at de allerede i 2013 snakket om Jihad.

NEW YORK (Nettavisen): Syed Farook og Tashfeen Maik tok livet av 14 personer og skadet 21 under en masseskyting i Inland Regional Center for en uke siden.

Angrepet er klassifisert som terror av amerikanske myndigheter.

Onsdag forteller FBI-direktør James Comey at paret allerede snakket om Jihad og martyrdom i 2013.

- Vår etterforskning viser at de var radikalisert før det møttes på nettet og begynte å date. Så tidlig som i slutten av 2013 snakket de med hverandre om Jihad og martyrdom, før de ble forlovet og giftet seg og bodde i USA, sier Comey ifølge New York Times.

Paret giftet seg i USA i 2014.

New York Times skriver at Comeys uttalelser viser at paret hadde ekstremistiske holdninger før Den islamske stat (IS) kom ordentlig i gang. IS erobret en stor del av Syria og Irak i 2014.

Tashfeen Malik postet en støttemelding til IS på Facebook i forbindelse med massakren i San Bernardino.

- Vi jobber hardt for å se om noen andre var involvert i å hjelpe eller utstyre dem, og for å finne ut om de hadde flere planer, sier FBI-direktør Comey.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere