RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fester grepet om Falluja

Amerikanske styrker er i ferd med å feste grepet om Falluja, og hevder de nå kontrollerer 70 prosent av den irakiske byen.

De harde kampene fortsetter også torsdag. Ifølge Reuters lover de amerikanskledene styrkene å jage og fange overlevende opprørere som fortsatt befinner seg i området.

- Det er mange amerikanske soldater over hele Falluja, ifølge informasjon fra tanksene som kjører inn og ut av byen, samt radiokommunikasjon, sier den amerikanske stabssersjanten Roy Meek til Reuters.

Rundt 10.000 amerikanske og 2000 irakiske soldater deltar i det massive angrepet som startet mandag. Opprørere har kidnappet tre av fungerende statsminister Iyad Allawi's slektninger, og truer med å drepe dem hvis ikke angrepet mot Falluja stoppes.

Regjeringen har imidlertid gjort det klart at de ikke vil endre standpunkt, og at angrepet fortsetter til opprørerne har gitt opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere