RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP (AFP)

- Finanskrise i Al-Qaida

Økonomien er skrantende i terrornettverket Al-Qaida, mens Taliban har flust med penger, ifølge en amerikansk rapport.

Terrornettverket med Osama bin Laden som ledefigur opplever sin egen finanskrise, ifølge det amerikanske finansdepartementet. Taliban derimot har orden på økonomien, takket være den blomstrende narkotikahandelen i Afghanistan.

Dette kommer fram i en rapport fra det amerikanske finansdepartementet, melder BBC News.

- Svekket Al-Qaida
- Vi vurderer at Al-Qaida opplever sin svakeste finansielle stilling på mange år og som et resultat er deres innflytelse svekket, sier David Cohen, som gransker terrorfinansieringen for amerikanske myndigheter ifølge BBC News.

Men Cohen minner om at organisasjonen har en rekke støttespillere som er klare, villige og kapable til å bidra, og dermed kan dette bildet fort endre seg.

Talibans pengeflom
Når det gjelder Taliban, som hadde makten i Afghanistan fram til Nato-styrkenes inntog i 2001, er det gjort forsøk på å strupe pengeflommen til organisasjonen, men det synes som om deres økonomiske stilling likevel er sterk.

USAs spesialutsending til Afghanistan, Richard Holbrooke, sier ifølge BBC at Taliban får det meste av sin finansielle støtte fra private bidragsytere i Persiabukta. Organisasjonens mange kilder til rikdom gjør det vanskeligere å oppdage og begrense pengeflommen.

Andre organisasjoner som Cohen og hans folk følger med argusøyne er Hizbollah, som ifølge rapporten tjener penger blant annet på salg av illegale kopier med musikk og programvare samt sigarettsmugling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere