*Nettavisen* Nyheter.

- Finger var betaling for gjeld

Foto: (AP/Santa Clara County Department of Environmental Health/Scanpix)

Husker du kvinnen som skal ha forsøkt å svindle en restaurantkjede i USA ved å påstå at hun fikk en finger i maten? Nå kan opphavsmannen til fingeren være funnet.

19.05.05 06:38

En kvinne som er intervjuet av avisa San Franciso Chronicle hevder fingeren tilhørte hennes sønn.

- Min sønn er offeret i denne saken, hevder Brenda Shouey.

Sønnen Brian Paul Rossiter skal ha mistet en del av fingeren i en arbeidsulykke og viste den etterpå fram til arbeidskolleger.

Ifølge sin mor var han i desperat pengenød og ga bort fingeren til kollegaen James Plascencia, for å kvitte seg med en gjeld på 50 dollar.

Plascencia er ektemannen til kvinnen som hevdet hun fikk fingeren i maten under et besøk ved en restaurant tilhørende hurtigmatkjeden Wendy’s i San Jose i California. Hun uttalte etter besøket at hun ville saksøke restaurantkjeden, som er den 3. største hamburgerkjeden i USA.

Kvinnen trakk senere truslene om søksmålet. I slutten av april ble hun arrestert mistenkt for svindelforsøk mot kjeden.

Den 39 år gamle kvinnen har fått troverdigheten sin knust av avsløringer i media om at hun flere ganger tidligere har saksøkt store amerikanske selskaper.

Ifølge moren til Brian Paul Rossiter, som er «opphavsmannen» til fingeren, har sønnen holdt en lav profil etter å ha blitt utsatt for intense politiavhør om saken. Rossiter skal ikke har fortalt sin mor om hans rolle i saken før denne uka.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag