- Fire fly under mistanke

Foto: AP/scanpix

Den britiske innenriksministeren advarer om at det er en helserisiko for passasjerene som har vært ombord i flyene der det ble funnet spor av radioaktivitet.

30.11.06 16:01

Den britiske innenriksministeren John Reid sier det har blitt funnet spor av radioaktivitet 12 forskjelllige steder i Storbritannia, og at et fjerde fly nå blir gransket, melder AP. Et femte fly som var i søkelyset ble senere klarert for flygning.

Kort tid etter at Reid holdt sin tale erklærte en talsmann for flyselskapet Transaero at det ikke var giftstoffer ombord på noen av de av deres fly som ble kontrollert i forbindelse med saken.

18 mennesker har blitt sendt videre til ytterligere tester.

De første prøveresultatene viser lave strålingsnivåer i to av flyene. Det gjenstår ifølge Reid fremdeles å fastslå nøyaktig hva slags radioaktive kilder som har blitt påvist.

Granskingen etter eksspionen Litvinenkos forgiftning fortsetter.

Torsdag informerte Storbritannias innenriksminister John Reid den britiske nasjonalforsamlingen.

Han sier det kan finnes en viss helsefare for besetning og passasjerer og ber dem som var ombord på flyene kontakte lege.

Det er stor sannsynlighet for at nordmenn har vært ombord på ett av flyene, her kan du sjekke hvilke fly det dreier seg om.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.