- Fire terrorister døde

Foto: (Illustrasjonsfoto: Reuters/Scanpix)

Fire mistenkte terrorister døde i angrepene mot London forrige uke, og politiet har dem på video.

13.07.05 05:30

Britisk politi har identifisert en mistenkt selvmordsbomber blant de 13 som omkom da 30-bussen gikk i luften på Tavistock Square. Vitner observerte en mann på bussen som før eksplosjonen virket svært nervøs. Mannen skal også ha kikket og romstert i bagen sin opptil 12 ganger.

Denne mannen er nå identifisert, melder Sky News. Britisk politi opplyser at bevis peker i retning mot at en angriper døde på bussen, men en rettsmedisiner må bekrefte dette. Politiet opplyste også at en av de mistenkte terroristene trolig døde i eksplosjonen ved Aldgate-stasjonen.

Filmet
Sky News melder at fire terrorister døde i bombeangrepene 7. juli, og dermed tyder alt på at angrepet ble utført av selvmordsaksjonister. Politiet fortalte på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag at de har overvåkningsbilder av fire mistenkte terrorister som kom med tog til London om morgenen 7. juli. De fire kom til stasjonen Kings Cross rundt halv ni, opplyser politiet.

Det var identifiseringen av mannen på 30-bussen som har ført til en stor politiaksjon i Leeds tirsdag. Ifølge en talskvinne for London-politiet er fire hus i West Yorkshire undersøkt. Ifølge Sky News skal beboerne i et av husene være briter av pakistansk opprinnelse.

Arrestert
Senere på dagen brukte politiet sprengstoff da de trengte seg inn i et annet hus i området. Huset viste seg å være tomt. En bydel i Leeds ble sperret av og flere hundre mennesker evakuert i forbindelse med aksjonen.

- Undersøkelsene skjer i forbindelse med terrorangrepene i London 7. juli, sier en talskvinne.

Ifølge Sky News skal politiet ha arrestert flere personer i denne aksjonen. Politiet opplyste på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag at én personer er arrestert i West Yorkshire, og skal føres til London for avhør. Det ble også opplyst at politiet har sendt ut arrestordre på ytterligere seks personer.

Avstengt stasjon
I Luton er togstasjonen avstengt i forbindelse med at politiet undersøker en bil på parkeringsplassen de mener er knyttet til terrorangrepet.

52 døde
Minst 52 mennesker bekreftet i terrorangrepet i London forrige uke. Fire bomber gikk av i morgenrushet i den britiske hovedstaden. Først smalt tre bomber omtrent samtidig på tre forskjellige undergrunnstog, og en time senere gikk en bombe av på en buss.

Angrepene bærer ifølge ekspertene kjennetegnene til al-Qaida eller al-Qaida-inspirerte grupper, og sammenfalt med G8-møtet mellom verdens mektigste ledere i Skottland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag