RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Føler meg bombardert

Sist oppdatert:
Kvinnen som fikk operert på et nytt ansikt, snakker ut.

I et ekslusivt intervju med den franske avisen Le Parisien letter 38 år gamle Isabelle Dinoire på sløret.

- Akkurat nå føler jeg med bombardert, sier hun.

Isabelles ansikt ble revet i stykker da familiens egen hund gikk til frontalangrep i mai i år. Hunden glefset til seg hele den nederste delen av ansiktet hennes og lot bare tennene stå igjen. I tillegg forsvant både haken, leppene og en del av nesen.

For en måned siden fikk 38-åringen påsydd et nytt ansikt fra en hjernedød kvinne. Isabelle ble dermed den første i verden til å gjennomgå en ansiktstransplantasjon. Historien har skapt overskrifter over hele verden, ikke minst på grunn av de etiske spørsmålene knyttet til den.

Nå ber kvinnen om ro.

- Jeg har det bra. Og nå vil jeg bare være i ferd. Jeg har nettopp gjennomgått en operasjon og det er viktig at jeg får ro og fred, sier hun til Le Parisien.

Ifølge legeteamet som utførte operasjonen er resultatet bedre enn forventet.

- Utseendet kommer til å bli en blanding de to ansiktene. Men hun må bruke tid på å venne seg til sitt nye ansikt, sier kirurg Jean-Michel Dubernand som ledet inngrepet.

38-åringen må trolig ta medisiner resten av livet for å forhindre at kroppen hennes støter fra seg det påsatte ansiktet, skriver Aftonbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere