RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Flere turister er kremert

Foto: AFP/Saeed Khan
Sist oppdatert:
En av Thailands mest kjente rettsmedisinere, Khunying Porntip Rojanasunan, hevder at flere døde turister har blitt kremert av den thailandske lokalbefolkningen.

Rojanasunan sier til Expressen at kroppene til flere vestlige turister har forsvunnet og blitt kremert av lokalbefolkningen i Thailand.

- Vi forsøker å grovsortere de døde thailenderne fra vestlige, noe som er vanskelig siden mange kropper er kraftig deformert. Vestlige ofre har derfor blitt identifisert som thailendere og har deretter blitt ført bort av lokalbefolkningen i den tro at de har funnet sine savnede, sier Rojanasunan til avisen.

- Det er svært bekymringsfullt og kan bety at flere svensker aldri kan komme til å bli identifisert, sier Stig Edqvist, sjef for ID-kommisjonen i det svenske rikspolitiet til Expressen.

- Disse feilene vil først oppdages når vi etter en skikkelig identifisering har funnet den thailandske personen som egentlig skulle ha blitt ført bort til kremering, sier Rojanasunan.

Til tross for dette, forsikrer hun nå;

- Ingen, verken vestlige eller thailendere, begraves eller kremeres nå uten skikkelig identifisering. Ryktene om at vestlige kastes i massegraver, er feilaktige.

Hun befinner seg nå på oppsamlingsplassen i byen Takua Pa, 30 kilometer nord for turistbyen Khao Lak.

Årsaken til at lokalbefolkningen i Thailand har brent likene, er at mennesker ifølge buddhistisk skikker skal brennes kort tid etter døden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere