*Nettavisen* Nyheter.

- Flyet styrtet i 500 km/t

Flyet som styrtet i Rødehavet lørdag, traff trolig overflaten med en fart på 500 kilometer i timen, anslår en fransk marineoffiser.

07.01.04 21:46

Kontreadmiral Jacques Mazar, som deltar i letearbeidet, sier farten kan forklare hvorfor de to svarte boksene, ferdskriveren og taleregistratoren, ble funnet så langt fra hverandre.

Letemannskaper plukket onsdag opp signaler fra taleregistratoren fra flyet, dagen etter at de fikk signaler fra ferdskriveren. De to apparatene ligger omtrent 1500 meter fra hverandre.

Sameh Halawa, som leder redningssentralen i Sharm el-Sheikh i Egypt, sier signalene kommer fra omkring 800 meters dyp og er svært sterkt.

Det er mannskap og utstyr fra den franske marinen som har plukket opp signalene. Tidligere har letemannskapene også fått signaler fra flyets ferdskriver. Onsdag kveld ventet de på nytt utstyr som skal brukes til å hente de to boksene opp fra havdypet.

Slektninger av de franske turistene som omkom i flystyrten, ankom det egyptiske feriestedet onsdag kveld. De 109 pårørende skal delta i minneseremonier både på land og ute på havet der flyet styrtet med 148 mennesker om bord.

(NTB-AFP-Reuters)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag