*Nettavisen* Nyheter.

- Flyger forsøkte å ringe fra MH370

Styrmannen om bord i det savnede Malaysia Airlines-flyet forsøkte å ringe fra sin egen mobiltelefon like før flyet forsvant, skriver avisa The New Straits Times. Foto: (Ap / NTB Scanpix)

12.04.14 14:01

Styrmannen om bord i det savnede Malaysia Airlines-flyet forsøkte å ringe fra sin egen mobiltelefon like før flyet forsvant, skriver avisa The New Straits Times.

Samtalen ble brått avsluttet, muligens fordi flyet bevegde seg raskt vekk fra dekningsområdet, sier en kilde ifølge avisa. Det er ikke kjent hvem styrmannen skal ha forsøkt å kontakte.

En annen kilde er mer forbeholden og sier til avisa at kontakten med mobilnettet ble gjenopprettet, men at det ikke er sikkert at noen samtale fant sted.

Etter at flyet forsvant, er bakgrunnen til kaptein Zaharie Ahmad Shah og styrmann Fariq Abdul Hamid blitt nøye undersøkt, men lite av interesse er kommet fram.

Advarer

Søket etter flyet vil trolig ta lang tid, advarer Australias statsminister Tony Abbott.

Målet er nå å fange opp flest mulig signaler fra de svarte boksene før batteriene dør, slik at leteområdet kan avgrenses så mye som mulig før undervannsfartøyer sendes ned.

– Vi har en høy grad av sikkerhet om at signalene vi har fanget opp, stammer fra rutenummer MH370, sier Tony Abbott.

Men det bør ikke undervurderes hvor vanskelig det kan bli å finne flyvraket, advarer han.

– Ja, vi har avgrenset leteområdet veldig betydelig, men å forsøke å finne noe 4,5 kilometer under havets overflate, omtrent tusen kilometer fra land, er en massiv, massiv oppgave, og den vil trolig ta lang tid, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Etter at flyet forsvant, er bakgrunnen til kaptein Zaharie Ahmad Shah og styrmann Fariq Abdul Hamid blitt nøye undersøkt, men lite av interesse er kommet fram. Foto: Samsul Said (Reuters)


Mysterium

Det er fortsatt et stort mysterium hva som skjedde med flyet etter at det brått endret kurs og forsvant fra radaren i mars. Flyet var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing med 239 mennesker om bord.

Om lag ti fly og fjorten skip deltok lørdag i søket etter det savnede flyet i Indiahavet vest for Australia.

Det er nå fastslått at flyet styrtet i dette området, og signaler fra det som etter alt å dømme er flyets svarte bokser, er blitt fanget opp. Men det er ikke funnet vrakrester.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.