*Nettavisen* Nyheter.

- Flykaprerne frigir passasjerene

De som står bak kapringen av den sudanske passasjerflyet vil slippe noen av gislene fri.

27.08.08 14:08

- Jeg har blitt fortalt at kaprerne har blitt enige om å frigi alle passasjerene, sier Sun Air-direktør Mortada Hassan, ifølge sudanske luftfartsmyndigheter. Det melder Reuters.

Kaprerne av den sudanske passasjerflyet tvang pilotene å lande i Libya. Opp mot 100 personer befinner seg i flyet og de befinner seg nå på en ørkenflyplass fra andre verdenskrig sør i Libya.

Både Sky News og nyhetsbyrået AP melder at kaprerne har frigitt passasjerene. Men de sju kabinansatte må altså bli igjen i flyet. Det er en talsmann for libyske myndigheter som bekrefter dette.

- Piloten har gitt beskjed til flyplassen om at kaprerne ikke ønsker å forhandle. De har bare ett krav, og det er at flyet blir fylt med drivstoff og får dra til Paris, melder Libyas statlige nyhetsbyrå Jana, og siterer flyplassleder Khaled Sassia på Kafrah-flyplassen.

Dramaet skal ha startet da en av kaprerne truet flygerne med kniv og forlangte å bli fløyet til Kairo i Egypt, melder Al Jazeera. Der fikk de ifølge Reuters ikke landingstillatelse. Dermed ba kaprerne i stedet om å bli fløyet i retning av Libya. Tirsdag ettermiddag landet flyet på den avsidesliggende flyplassen for å fylle drivstoff.

Flyet er av typen Boeing 737 og var på vei til Sudans hovedstad Khartoum. Hvor mange flykaprere som er ombord på flyet er noe uklart, men libyske myndigheter har tidligere uttalt at det dreier seg om minst 10 stykker. De forhandler nå med kaprerne.

Kaprerne skal, ifølge libyske myndigheter, tilhøre opprørsgruppen Sudan Liberation Movement i Darfur-regionen, men en talsmann for gruppen nekter for at de står bak.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.