RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- FN-ansatte bør forlate Afghanistan

Sist oppdatert:
FN bør trekke alt personell ut av Afghanistan fordi landet er blitt for farlig å arbeide i, mener de FN-ansattes fagforening.

De FN-ansatte viser til en rekke angrep og attentater mot utenlandske hjelpearbeidere de siste månedene, og frykter at FN-personell skal bli angrepsmål fram mot valget på ny president som skal holdes i oktober.

- Fram mot valget er det mer enn sannsynlig at angrepene vil bli intensivert, sier fagforeningens visepresident Guy Candusso til BBC.

FNs kontor i Afghanistan tar avstand fra fagforeningens anmodning.

- Jeg så rapporten. Den kom ikke fra FN i Afghanistan. Den kom fra fagforeningen i New York, sier FN-talsmann Manoel de Almieda e Silva i Kabul. Han understreker at sikkerheten blir tatt på alvor, men fremholder at risikoen varierer fra sted til sted.

FN har om lag 3.500 lokalt ansatte og 750 utenlandske ansatte i Afghanistan. De fleste har oppgaver knyttet til valget 9. oktober.

I juli forlot Leger uten grenser (MSF) Afghanistan, etter 24 års innsats i landet. Hjelpeorganisasjonen viste til den kraftig forverrede sikkerheten i landet.

Noen uker tidligere ble den norske legen Egil Kristian Tynæs og fire andre som arbeidet for MSF, drept i Afghanistan.

Samme dag som MSF kunngjorde at de trakk seg ut, ble seks mennesker drept i en eksplosjon sørvest i landet, blant dem to FN-ansatte.

I begynnelsen av august ble en tysk hjelpearbeider og hans lokale sjåfør drept sør for Afghanistans hovedstad Kabul.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere